Veelgestelde vragen

Hier onder kunt u de veel gestelde vragen per categorie vinden.

Wanneer onderstaande informatie geen antwoord geeft op uw vraag, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Vriend worden

Wat zijn de voordelen voor onze Vrienden?

Als dank voor uw steun en vriendschap ontvangt u jaarlijks het Museumjaarboek GRATIS. Het Museumjaarboek is een prachtig boek gebaseerd op het thema van de seizoenstentoonstelling in het museum. Het boek bevat prachtige verhalen, gebaseerd op historisch onderzoek en ondersteund door historische foto's. Het jaarboek wordt jaarlijks met veel enthousiasme samengesteld door vrijwilligers van het Volendams Museum.

Hoe kan ik Vriend worden?

Vriend worden van het Volendams Museum kan onder het kopje 'Vriend worden' op de pagina Vriend worden?.

Wat kost het om Vriend te worden?

Vriend worden van het Volendams Museum kan vanaf € 10 euro per jaar. Als dank voor uw steun en vriendschap ontvangt u jaarlijks het Museumjaarboek gratis. Het is ook mogelijk om een hoger bedrag te doneren. Op de pagina Vriend worden? kunt u het gewenste bedrag invullen onder het kopje 'Vriend worden'.

Betalen kan op meerdere manieren: eenmalig of via automatische incasso. Wanneer u kiest voor automatische incasso maakt u jaarlijks automatisch het gekozen bedrag over naar de Stichting Vrienden van het Volendams Museum. Door te kiezen voor automatisch incasso helpt u ons enorm om de administratieve lasten omlaag te brengen.

Aan de vrienden doneren

Hoe kan ik een eenmalige donatie doen?

Een eenmalige donatie doen aan de Stichting Vrienden van het Volendams Museum kan al vanaf 1 euro. Op de pagina Vriend Worden? kunt u onder het kopje 'Doneer eenmalig' een eenmalige donatie doen.

Wat is een Culturele ANBI?

Wanneer een ANBI (algemeen nut beogende instelling) een culturele instelling is, wordt dit een 'culturele ANBI' genoemd. Hievoor moet de ANBI voor minstens 90% actief zijn op cultureel gebied. Wanneer u wilt doneren aan een (culturele) ANBI, heeft u mogelijk een belastingvoordeel, omdat hiervoor onder bepaalde voorwaarden een giftenaftrek geldt. 

Voor meer informatie: Belastingdienst

Klik hier voor meer informatie over de ANBI gegevens van de Stichting Vrienden van het Volendams Museum.

Betalen en verzenden

Bezorging en verzendkosten

Wanneer u vriend bent van het Volendams Museum wordt de nieuwste editie van het Museumjaarboek ieder jaar gratis bij u bezorgd. Hier zijn geen verzendkosten aan verbonden.

Bij bestellingen in de webshop van de Stichting Vrienden van het Volendams Museum bedragen de verzendkosten € 3,95 per bestelling.

U heeft ook de mogelijkheid om te kiezen voor het ophalen van uw bestelling in het Volendams Museum. Voor de openingstijden van het Volendams Museum kijkt u op de Contactpagina.

Automatische incasso stoppen

De automatische incasso kunt u stopzetten door een bericht te versturen via de contact pagina. Wij waarderen het als u de reden voor het stopzetten ook aangeeft.

Betaalmethoden

Betalen kan op meerdere manieren: eenmalig (iDeal of creditcard) of via automatische incasso. Wanneer u kiest voor automatische incasso maakt u jaarlijks automatisch het gekozen bedrag over naar de Stichting Vrienden van het Volendams Museum. Door te kiezen voor automatisch incasso helpt u ons enorm om de administratieve lasten omlaag te brengen.

Overige vragen

Vrijwilliger worden?

Het Volendams Museum kent een grote groep enthousiaste vrijwilligers, die op veel verschillende manieren bijdragen aan het behoud van het Volendams Museum. De rollen lopen uiteen van baliemedewerker en het ontvangen van bezoekers tot medewerker collectiebeheer en timmerman tentoonstellingsbouw. Uw hulp is van harte welkom! Voor meer informatie over de vacatures kijkt u op de vacaturepagina op de website van het Volendams Museum.

Schenken

Wij stellen het bijzonder op prijs wanneer Volendammer kleding, sieraden, gebruiksvoorwerpen, schilderijen, tekeningen en andere kunstwerken, boeken, tijdschriften, posters, maar ook films, foto’s, ansichtkaarten, liedteksten, grammofoonplaten en andere geluidsdragers aan de Vrienden van het Volendams worden geschonken. U kunt daarvoor contact opnemen met de Vrienden van het Volendams Museum via de Contact pagina. Ook kunt u direct langs gaan bij het Volendams Museum. De openingstijden staan op de Contact pagina.